Een inbraak heeft vaak een enorme impact op de bewoners

Je denkt er liever niet aan, maar als je eenmaal met inbraak geconfronteerd bent wil je dat nooit meer meemaken. Een inbraak heeft veel impact op uw leven. Niet alleen bent u waarschijnlijk kostbare spullen kwijt, maar ondervindt u (vaak nog jaren) de psychische gevolgen van dit gebeuren. Als iemand ongewild aan je spullen komt, in je huis rondstruint, de boel overhoop gooit en wellicht ook vernielt is dat heel moeilijk te verwerken.

Jaarlijks wordt er 10 duizenden keren ingebroken in woningen en bedrijfspanden.

De meeste inbraken en insluipingen worden bij gelegenheid gepleegd, wat eigenlijk wil zeggen: hoe beter de gelegenheid, hoe groter de kans op inbraak. De gelegenheidsinbreker scant een buurt, ziet waar hij kans maakt om snel zijn slag te slaan en slaat daar toe. Het liefst doet hij dat als er niemand thuis is, want een inbreker wil ongestoord werken. De inbreker is ervaren in zijn 'vak' en herkent snel welke woning mogelijkheden biedt.  Die informatie is belangrijk als je een woning adequaat wil beveiligen.


Goede inbraakpreventie vermindert de kans op inbraak met 80-90%.

Uit onderzoek blijkt dat de doorsnee inbreker al snel een goed beveiligde woning herkent en niet eens een poging zal wagen om binnen te komen. Liever gaat hij op zoek naar een meer geschikte kans.

Onder een goed beveiligde woning verstaan we een woning met kwalitatief hang- en sluitwerk dat voldoet aan de normen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Ook cameratoezicht en alarmsystemen vallen onder inbraakpreventie. Bedenk wel dat bij alleen cameratoezicht en/of alarmsysteem de inbreker wél wordt gesignaleerd maar het feitelijke inbreken daardoor niet persé lastiger wordt.

Daarom is het monteren van het juiste hang- en sluitwerk een absolute must.


Politie Keurmerk Veilig Wonen

Het politiekeurmerk (PKVW) stelt een norm in Nederland als het gaat inbraakwerendheid. Door het volgen van de beveiligingsrichtlijn en montage van producten die het SKG-keurmerk dragen, is uw woning veel beter bestand tegen een inbraakpoging.

Werkwijze inbreker

Om uw woning goed te kunnen beveiligen is het belangrijk om te weten hoe een inbreker te werk gaat. Door het PKVW is er veel informatie voor handen. Wij leggen de belangrijkste methoden uit.

 

Inbraakbeveiliging

LockPartner is specialist in het beveiligen van uw woning tegen inbraak. We beschikken over de kennis om uw woning te inspecteren en monteren beveiligingsproducten die voldoen aan het vereiste SKG-keurmerk.

 

Hoe weet ik wat mijn huis nodig heeft?

Dat is voor een leek best lastig. De meeste mensen gaan ervan uit dat het met de inbraakbeveiliging van hun woning wel goed zit. En vaak is dat onterecht want veel woningen zijn met minimale sloten, verouderde producten en gebrekkige montage maar nauwelijks beschermd tegen inbraak.

Kies daarom voor een woningscan, zodat u precies weet hoe veilig u woont.

 

Speciaal voor senioren

Senioren zijn voor inbrekers een makkelijkere prooi en daarmee extra kwetsbaar. Zeker voor de ouderen is het belangrijk dat er goed nagedacht wordt over de inbraakveiligheid, maar ook over de toegankelijkheid voor kinderen of zorgmedewerkers, indien een oudere bewoner hulp nodig heeft. 

Er zijn voor senioren specifieke beveiligingsproducten.

Tips

Naast degelijk hang- en sluitwerk is ons eigen gedrag even belangrijk. Veel mensen hebben van nature een overtuiging dat het hun niet zal overkomen, zo'n inbraak. Dat maakt mensen vaak slordig en wat gemakzuchtig. 
Even naar de buren of de winkel en de deur niet op slot doen, of dat raam op een kier laten staan kan al genoeg zijn.

Lees onze do's en dont's.



Kan ik ook zelf de montage doen?

Dat kan, maar realiseer je dat het specialistisch werk is om het hang- en sluitwerk op een correcte manier te plaatsen. Een slot dat niet correct geplaatst is kan wellicht niet die veiligheid bieden die je verwacht, of gaat eerder kapot door onjuiste montage. Daar komt bij dat er eisen zijn aan de wijze van monteren, aan de ondergrond en het gebruik van de juiste bevestigingsmaterialen (lengte, dikte van de schroef etc).

Extra oplegsloten, kierstandhouders en raamuitzetters zijn vaak ook prima door een handig iemand zelf te plaatsen.